Puuur - Huishoudhulp

Hallo, ik ben Sarah. Ik ben 38 jaar en werk al 3 jaar als huishoudhulp bij Puuur. Ik heb twee dochtertjes van 7 en 5 jaar.

Vroeger werkte ik in de horeca, maar die uren zijn heel onregelmatig. Als huishoudhulp heb ik nog steeds een actieve job en kan ik mijn werk heel goed combineren met de opvoeding van mijn kinderen.

Hallo, wij zijn Lisette (77) en Jean (79). We hebben 3 kinderen en 8 prachtige kleinkinderen. Ik ben altijd huisvrouw geweest. Ik paste op de kinderen en deed het hele huishouden. Nu we wat ouder zijn, is het niet meer zo gemakkelijk om alles alleen te poetsen. Jean helpt me wel sinds hij met pensioen is, maar het werd toch te zwaar. We hadden het hier heel moeilijk mee, maar onze kinderen hebben ons overtuigd om een huishoudhulp te nemen.

Ik heb een vast contract

Toen ik aangeworven werd, kreeg ik een vast contract. Die werkzekerheid had ik nodig, aangezien ik voor mijn gezin moet zorgen.

Maar dat is niet het enige voordeel:

  • Dankzij de gezinsvriendelijke uren van deze job, kan ik mijn dochters elke dag van school afhalen. Ik moet ook nooit ’s avonds of in het weekend werken
  • Ik krijg elk jaar opleiding, waardoor ik nog beter word in mijn job
  • Ik ben verzekerd voor ongevallen en schadegevallen

De dag en het tijdstip waarop onze huishoudhulp komt, hebben we samen met een medewerker van het regiokantoor kunnen afstemmen

Bij Puuur kan je kiezen of je wekelijks of tweewekelijks huishoudhulp wilt krijgen. De hulp komt altijd op een weekdag en werkt in blokken van vier uren.

Voor ons maakte het niet zo veel uit op welke dag Sarah kwam poetsen, behalve op woensdag, want dan komen de kleinkinderen vaak langs.

Ik werk graag bij mijn vaste klanten

Mijn werkschema wordt zo opgesteld dat ik altijd bij dezelfde klanten mag gaan werken.

Sommige klanten, zoals Jean en Lisette, zijn thuis als ik kom. Je leert elkaar kennen en bouwt een professionele band op.

Andere klanten zijn niet thuis wanneer ik kom poetsen. Met hen spreek ik via een briefje af wat ze van mij verwachten.

Sarah is onze vaste huishoudhulp

Sarah komt elke week bij ons poetsen. We kennen haar al goed. Als Sarah afwezig is, probeert het regiokantoor steeds vervanging voor te stellen. 

Klik hier voor een overzicht van alle feest- en brugdagen waarop uw huishoudhulp niet komt werken.

Welke taken mag ik doen met dienstencheques?

De woning poetsen

Wassen en strijken

Koken

Dagelijkse boodschappen doen

 

Onderhoud van gemeenschappelijke traphallen en beroepslokalen

Andere activiteiten dan huishoudelijk werk (bijvoorbeeld: kinderopvang, tuinwerkzaamheden, herstellingswerken, verzorging van personen of dieren, administratief werk,…

Taken die nadelig zijn voor mijn veiligheid, hygiëne of gezondheid (bijvoorbeeld: buitenpoetswerk bij regen, sneeuw,…, werken met ammoniak of andere irriterende gevaarlijke producten)

Voor momenten waar extra hulp welkom is: een geboorte, ziekte, beperking, ouderdom of moeilijke omstandigheden, werkt Puuur graag samen met  :

.

Wij betalen Sarah met dienstencheques

Wij betalen Sarah met dienstencheques: één per uur dat ze bij ons gewerkt heeft.

Een dienstencheque kost 9 euro, maar na fiscale aftrek is de werkelijke kostprijs slechts 6,30 euro.

Wij moeten bij Puuur geen extra kosten betalen.

Als Sarah geweest is, vult zij ook het document overzicht geleverde prestaties in. Dit geldt als bewijs van onze betaling.

Wij gebruiken de papieren dienstencheques, maar mijn dochter betaalt met elektronische dienstencheques. Zij vindt dat heel gemakkelijk.

Wij hebben goede afspraken

Ik weet graag wat de klanten van mij verwachten en of ik ergens rekening mee moet houden. Zo zijn mijn klanten tevreden en is het veiliger werken voor mij. De kans op schade is ook veel kleiner.

Wij hebben goede afspraken

Toen Sarah hier de eerste keer kwam poetsen, hebben wij haar rondgeleid in ons huis. We hebben haar laten zien waar alle poetsmaterialen staan. Wij hebben bijvoorbeeld een marmeren vloer die met een speciaal product gepoetst moet worden.

Bij Puuur vragen wij u om deze materialen ter beschikking te stellen van uw huishoudhulp, zodat zij/hij haar/zijn job goed kan uitvoeren.

Wat als ik afwezig ben?

Het kan natuurlijk eens gebeuren dat ik afwezig ben door verlof of ziekte of omdat ik een opleiding krijg.

Mijn klanten worden hiervan altijd op de hoogte gebracht.

Als het kan zal mijn coördinator proberen om een collega als vervanger te sturen.

Vakantie en annuleringen

Wij gaan niet meer op vakantie, maar als onze kleinkinderen in de grote vakantie een week bij ons komen logeren, dan laten we onze hulp voor een keer annuleren.

Zoek huishoudhulp in uw buurt