Puuur - Over ons

Wij zijn

Inderdaad met drie u’s. Want bij ons draait het om u!

Puuur staat voor eerlijk en oprecht. Voor betrouwbaar en correct.Met Puuur gaan we voor kwaliteit!

Puuur rekent op meer dan 10 jaar ervaring als diversiteitsvriendelijke organisatie, kwalitatieve dienstverlener en betrouwbare werkgever.

Werkgelegenheid creëren en kansen bieden, zijn de kern van onze organisatie. We zorgen voor een aanbod op maat van onze medewerkers en onze klanten. Puuur is een gezonde organsatie, wij willen een goed evenwicht bewaren tussen onze sociale en onze economische opdracht.

Puuur is lid van Federgon, de federatie van HR-dienstverleners.  Puuur gaat op zoek naar MIER-goesting.


MIER-goesting? Bij Puuur dromen we van een nieuwe, innovatieve arbeidsorganisatie met een organisatiestructuur die veel weg heeft van een mierenkolonie . Een organisatiestructuur die zorgt voor meer ‘goesting’ en autonomie bij onze omkaderingsmedewerkers. Want in een mierenkolonie daar staan de mieren nooit in de file. Als mieren een hindernis tegenkomen weten ze perfect met wie ze moeten samenwerken zonder dat ze richtlijnen of instructies nodig hebben. Ze zijn heel efficiënt en wendbaar, de hindernis lijkt hun niet van stuk te brengen. Bovendien kunnen ze elk obstakel aan omdat ze elkaar vertrouwen en ondersteunen.

Er is een Afrikaans gezegde dat zegt:“Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wil komen, ga dan samen”. Dit is voor ons een van de belangrijkste doelstellingen binnen dit veranderingsproject: samen met de medewerkers de bouwstenen leggen. Geen verborgen agenda maar stap voor stap het verhaal van Puuur uitbouwen. Alleen zo komen we tot teams die in staat zijn tot heldendaden.

Het geheim van buitengewone ondernemingen is immers niet om gewone dingen te doen met buitengewone mensen, maar om buitengewone dingen te doen met gewone mensen. Sinds april kunnen we bij het realiseren van onze dromen rekenen op steun van het Europees Sociaal Fonds. Binnen de oproep ‘Anders Organiseren’ wordt ons project mee gefinancierd door de Europese Unie en de Vlaamse Overheid.

Het project loopt van 1 april 2017 tem 30/09/2018. Bijdrage vanuit ESF: 32 000 € en vanuit VCF 48 000 €

Puuur in cijfers

20.000 klanten

3.200 huishoudhulpen

106 kantoormedewerkers

20 regiokantoren

5 provincies

1 hoofdkantoor

 

Puuur doorheen de jaren

...
...
...
...
...
...
...
...
...

Puuur is één van Ons

De meesten van ons zijn vrouwen.

En zij die het niet zijn, delen alvast de vrouwelijke waarden. Neen, we hebben het niet over schoenen kopen. Maar over zorg dragen. Helpen met groeien.

Puuur maakt deel uit van Ons.

Ons is een netwerk van organisaties en verenigingen.

Dit netwerk ontwikkelt een brede waaier aan dienstverlening die vrouwen in hun dagelijkse zorg ondersteunt en die het welzijn van de vrouw bevordert.

De organisaties van Ons zijn actief op het Vlaamse platteland.

Voor kansengroepen wordt het terrein ook uitgebreid naar de verstedelijkte gebieden.

Ons is actief in het verenigingsleven, thuiszorg, kinderopvang, vorming én opleiding, mantelzorg, Groene Zorg en diensten betaald met dienstencheques. Ons biedt werk aan meer dan 7.000 werknemers, vooral vrouwen.